Jak nenaletět

Tato sekce je novinkou na našich stránkách, ale po mnoha telefonátech a návštěvách klientů jiných autozastaváren jsme se rozhodli uveřejnit několik zásadních kritérií pro výběr správné společnosti, kde chcete svůj vůz zastavit. Často k nám klienti naší konkurence jezdí s prosbou, abychom jim vozidlo u konkurence vyplatili, aby mohli mít smlouvu u nás. Samozřejmě, že pokud to situace umožní rádi vyjdeme klientovi vstříc.
Ale zde je pár bodů, na které je dobré se zaměřit, aby jste se rozhodli správně již na první pokus.

V prvopočátku jako potenciální klient zavítáte na internetové stránky společnosti „XY“.

Je DŮLEŽITÉ, aby byla společnost jasně identifikovatelná, to znamená, že na stránkách takové společnosti naleznete základní informace jako je:

  1. Jméno osoby se kterou budete přídadně jednat.
  2. IČ společnosti, které bude dohledatelné v obchodním rejsříku (www.justice.cz nebo wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz).
  3. Informace o tom, zda je či není společnost plátcem DPH a pokud ano opět zkontrolovat ( wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz) zda je spolehlivým či nespolehlivým plátcem. POZOR! V PŘÍPADĚ ZJIŠTĚNÍ, ŽE SPOLEČNOST JE NESPOLEHLIVÝM PLÁTCEM DPH....ROZHODNĚ S TOUTO SPOLEČNOSTÍ SMLOUVU NEUZAVÍREJTE!!!!!
  4. Dbejte zvýšené pozornosti, před uzavřením smlouvy na to, zda za společnost jedná osoba české národnosti a zda má společnost sídlo v ČR!
  5. Zkontrolujte si zda za společnost jedná osoba, která tuto společnost vlastní, v případě,že se vlastník s jednatelem neshodují, může to být varovný signál a rozhodně na trhu autozastaváren či zastaváren jako takových to není ojedinělý jev. Z pravidla se to stává z toho důvodu, že společnost tzv. „nastrčí BÍLÉHO KONĚ“, aby za společnost na oko jednal a majitel společnosti tak nenesl žádnou zodpovědnost v případě jakéhokoli problému.
  6. Pobočky společností musí být realné (mapy.cz), tzn. mnoho autozastaváren má pobočky pouze smyšlené, aby to hezky vypadalo, ale ve skutečnosti na danné adrese společnost nenajdete.
  7. Dalším poměrně důležitým kritériem pro správný výběr je určitě ochota Vám zaslat smlouvy k náhledu ještě před příjezdem na pobočku nebo před osobním setkáním. Setkáváme se s výpovědmi klientů jiných autozastaváren, kdy nám tvrdí, že konkurence jim nedala smlouvy ani k prostudování a spěchali s podpisem......TAK SE TO TEDY OPRAVDU NEDĚLÁ! Každý klient má právo ba dokonce povinnost si řádně prostudovat smluvní dokumentaci před podpisem smlouvy, případně ji dát k náhledu právnímu zástupci. Společnost, která je poctivá Vám smlouvy dopředu vždy zašle a na nic se nevymlouvá! Dokonce jsme se již setkali s tím, že jistá konkureční společnost tvrdí, že dělá „smlouvy pro každého na míru“, proto je nezašle...DALŠÍ VÝMLUVA, NA KTEROU DÁVEJTE POZOR!
  8. Dopředu se zeptejte, zda na každou Vámi zaplacenou částku dostanete doklad o zaplacení, autozastavárna, která je poctivá, Vám doklad vždy vystaví i bez upozornění. V přídadě, že Vám doklad nechtějí vydat, je to závažný signál, že není něco v pořádku.
  9. Pokud po Vás chce autozastavárna evidenční kontrolu k podpisu smlouvy a tvrdí, že nebude dělat zápis do TP, NIKDY NENECHÁVEJTE ORIGINÁL POUZE KOPII! Jinak se může stát a je to více než pravděpodobné, že tato společnost udělá zápis do TP bez Vašeho vědomí.

Děkujeme za Vás strávený čas u tohoto článku a v případě Vašeho zájmu o konzultaci nás neváhejte kontaktovat na tel.: 778 080 008.


Dokumenty ke stažení



Jsme česká společnost a náš tým má v oboru dlouholetou praxi. Zavolejte a určitě Vám pomůžeme, naším cílem je maximální spokojenost klientů.


522 automobilů

522 podaných rukou